Ezen a helyen arról olvashatsz, hogy hogyan tudsz elkészíteni otthon, te magad, egyszerű dolgokat. Tarts velem, meríts ötleteket és nézd meg, hogy én milyen praktikákkal tudtam feldobni a szobámat, sulis cuccaimat, amiket te is könnyen elkészíthetsz!!!

 

01.Az első dolog, amivel feldobhatod az egyszerű füzeteidet, könyveidet, vagy akár a noteszodat, az egy gyönyörű füzetborító lesz, amit én fekete-fehérben készítettem el, de színesben még mutatósabb, hangulatosabb és szebb.

 

 

1. Legelőször ihlet vagy ötlet után kell nézni, mert ha már tudod milyen mintát, témát szeretnél a füzetre elkészíteni, akkor kell keresni olyan képeket, amik az elképzelésünkkel azonosak. Ehhez szerintem a legjobb hely a We Heart It, ahol tömérdek olyan képet tudsz találni, amik pont neked kellenek, bármilyen témában is keresel. Akinek van We Heart It-e, az nyugodtan nézzen ott körül, biztos vagyok benne, hogy fog olyan képeket találni, amiket szeretne. Akinek nincs, az más oldalon is nézelődhet, a lényeg, hogy olyanokat válassz, amik neked tetszenek, hiszen ez a lényeg. Aki pedig nem talál, vagy nincs kedve sokat keresgélni, annak tudom ajánlani a saját We Heart It oldalamat, ahol megtalálhatod az összes olyan képet, amikkel a füzetemet díszítettem.

 

 

2. A következő lépés a nyomtatás lesz, ami fekete-fehér, vagy akár színes is lehet. Amire még szükségünk lesz a kinyomatott képeken kívül, az egy papírragasztó és egy olló.

 

 

3. Ezután kivágunk minden képet és olyan mintára igazítjuk, ami nekünk tetszik. Én a háromszöget tudom ajánlani, én is azzal dolgoztam, mert könnyű elrendezni a képeket ebben a formában, egymás mellett.

 

 

Itt már csak darabkákat láthattok a képekből, amik tökéletesek a füzet szélére, ha még van egy kicsi hely. Nehogy ilyen nagy darabokat kidobjatok!!

 

4. Ezek után már csak fel kell ragasztani egymás mellé őket. Én szorosan ragasztottam fel, de úgy is lehet, hogy hagytok köztük pár milimétert. A végén, mikor már minden a helyére került és jól fel van minden kép ragasztva, úgy ahogy ti szeretnétek, akkor érdemes bevonni átlátszó fóliával, vagy ha nincs, egy átlátszó füzetborítóval, mert a sulis hétköznapok hevében, vagy a táskában könnyen leszakadhatnak, gyűrődhetnek a képek, ami nem túl szép látvány. Ezt a lépést én sem hagytam ki. És voala, kész is vagyunk, íme a végeredmény. Ha ti is el szeretnétek ezt készíteni, ne habozzatok, fogjatok pár képet, egy ollót, meg egy ragasztót, és vidítsatok fel egy komor füzetet!!! :)

 

 

 

 

02. A második ötlet szintén a füzetekhez kapcsolódik, csak ezúttal az iskolatáskát töltjük meg velük!! Ez egy füzetdekoráló / díszítő projekt.

 

1. Első lépésben keressünk egy témát, ami nekünk tetszik, ilyen képeket fogunk majd keresni. Az én esetemben a NICI volt, nagyon megtetszettek a figurák és körbevágni is könnyű őket. Szóval, keressünk képeket, majd ezeket rendezzünk dokumentumba (Word)!

 

 

 

 

 

2. Ha ezzel megvagy, nyomtasd ki a dokumentumot/kat, és vágd ki a figurákat!

 

3. A következő lépés, hogy elrendezzük a füzeteinken, amiket kivágtunk.

 

 

Én most csak ezt a füzetet mutatom meg, de a többin is hasonlóképpen rendeztem el őket.

 

4. Mivel a papírragasztó a legtartósabb, én is azzal ragasztottam. Nem egy nagy szám, az Auchanban vettük párszáz forintért, de minden papírboltban lehet ilyesmit kapni.

 

 

 

5. A füzeteket be is vonhatjátok átlátszó borítóval, én meg is tettem. A végeredmény szerintem nagyon cuki és biztos, hogy senki másnak nem lesznek ilyen füzetei a suliban!! :)