Csokis muffin

Hozzávalók / 6 adagHagyományos csokis muffin 2. (rumos-meggyes)

  • 4 ek sárgabaracklekvár
  • 15 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 ek rum
  • 5 dkg csokoládé (tört)
  • 10 dkg meggy (magozott)

 

 

Elkészítés

 

  1. A lekvárt habosra keverjük a margarinnal és a tojásokkal, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül beleforgatjuk a tört csokoládét és a meggyet. Ha nagyon sűrű, még néhány kanál tejet adunk hozzá.
  2. Egy muffintepsit kibélelünk muffinpapírral, és belekanalazzuk a tésztát. (12 db lesz belőle.)
  3. Előmelegített sütőben kb. 25-30 percig (tűpróbáig) sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

Jó étvágyat!!!

- # -

Fanta szelet

Egyéb elnevezések: túrós narancsos, narancsos krémes, túrós kocka, narancsos szelet, túrókrémes édesség narancstetővel

 

 Hozzávalók / 6 adag:

 

  • 7 db tojás
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál Szerencsi kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál olaj

 

Túrókrém:

 

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 18-20 dkg margarin
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 nagy citrom reszelt héja

 

Fanta tető:

 

  • 7 dl szénsavas narancsos üdítőital
  • 2 csomag vaníliapuding
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál citromlé

 

 

Elkészítés:

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.
  2. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Megsütjük.
  3. Közben elkészítjük a túrókrémet. Sűrű szűrőn áttörjük a túrót (én botmixerrel pépesítettem).
  4. A 20 dkg margarint és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a pépesített túrót. Ízesítjük reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. Az egészet jól kikeverjük.
  5. Fanta tető: 2 csomag pudingot és a 4-5 evőkanál. Cukrot kevés üdítővel simára keverjük.
  6. A többi fantát felforraljuk a citromlével, és sűrű krémesre megfőzzük benne a pudingot. Langyosra hűtjük.
  7. A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet, és a krém tetejére a fantát. Hűtőben tároljuk.
  8. Sütési hőfok: 180°C
  9. Sütési mód: alul-felül sütés
  10. Tepsi mérete: 38x40 cm
  11. Költség: 1100 Ft

Jó étvágyat!!!!