Csokis muffin
Hozzávalók / 6 adag![Hagyományos csokis muffin 2. (rumos-meggyes)](http://www.nosalty.hu/files/imagecache/recept-v/recept_kepek/muffin.JPG)
- 4 ek sárgabaracklekvár
- 15 dkg margarin
- 2 db tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 csomag sütőpor
- 2 ek rum
- 5 dkg csokoládé (tört)
- 10 dkg meggy (magozott)
Elkészítés
- A lekvárt habosra keverjük a margarinnal és a tojásokkal, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül beleforgatjuk a tört csokoládét és a meggyet. Ha nagyon sűrű, még néhány kanál tejet adunk hozzá.
- Egy muffintepsit kibélelünk muffinpapírral, és belekanalazzuk a tésztát. (12 db lesz belőle.)
- Előmelegített sütőben kb. 25-30 percig (tűpróbáig) sütjük.
- sütési hőfok: 170°C
- sütési mód: alul-felül sütés
Jó étvágyat!!!
- # -
Fanta szelet
Egyéb elnevezések: túrós narancsos, narancsos krémes, túrós kocka, narancsos szelet, túrókrémes édesség narancstetővel
Hozzávalók / 6 adag:
- 7 db tojás
- 7 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál Szerencsi kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál olaj
Túrókrém:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 18-20 dkg margarin
- 2 vaníliás cukor
- 1 nagy citrom reszelt héja
Fanta tető:
- 7 dl szénsavas narancsos üdítőital
- 2 csomag vaníliapuding
- 4-5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.
- Kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Megsütjük.
- Közben elkészítjük a túrókrémet. Sűrű szűrőn áttörjük a túrót (én botmixerrel pépesítettem).
- A 20 dkg margarint és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a pépesített túrót. Ízesítjük reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. Az egészet jól kikeverjük.
- Fanta tető: 2 csomag pudingot és a 4-5 evőkanál. Cukrot kevés üdítővel simára keverjük.
- A többi fantát felforraljuk a citromlével, és sűrű krémesre megfőzzük benne a pudingot. Langyosra hűtjük.
- A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet, és a krém tetejére a fantát. Hűtőben tároljuk.
- Sütési hőfok: 180°C
- Sütési mód: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x40 cm
- Költség: 1100 Ft
Jó étvágyat!!!!