Ez kizárólag csajos cikknek készül, de fiúk is megnézhetik saját felelősségre!!!

Haj: A legfontosabb alapszabály, hogy a hajad ápolt és frissen mosott legyen. Persze ha minden nap megmosod, azzal csak ártasz a hajadnak, ezért elég hetente 2x megmosni. (én is mindig így csinálom) Samponból én a Head & Shoulders-t szoktam használni, a citromos a kedvencem, vagy a Schauma-t, abból is a zöldet, ami 7 gyógynövényes. De a legjobb, hogy a samponokra rá szokták írni, hogy milyen hajtípusra ajánlják, ezért mindenki ki tudja választani a neki legmegfelelőbb sampont! :) A hajadat nagyon sokféleképpen meg lehet csinálni, főleg ha hosszú. Persze a rövid hajból is sok mindent lehet kihozni. Itt most kiegészítőkre gondolok, pl. egy hajcsatt, vagy csinos hajgumi, hajpánt, esetleg egy szép kendő. Én is nagyon sokféleképpen szoktam hordani a hajamat. Szerencsére most visszajött a divatba a fonás, így én is kipróbáltam már párat. Pl. halszálka fonás, egyszerű kétcopf befonva, vagy a fonott konty. Itt van pár kép a fonásokhoz:
 

 

 

 

Még egy fontos tudnivaló a hajápoláshoz: évente egyszer ajánlott elmenni egy fodrászhoz, hogy a hajunk egy kicsit "felfrissüljön", de a legjobb, ha egy kis vágást havonta elvégez a hajvégeken egy szakember. Én évente egyszer szoktam járni, meg is látszik az eredménye:

 

előtte

 

utána

 

Arc: Egy embernek az arca akkor szép, ha ápolt. Ha valaki meglátja az arcod, ne az legyen az első benyomása, hogy "Fuj!". Ezért kezelni kell, főleg ha zsíros vagy száraz a bőröd.  Én a bőrömre arcradírt, krémet, tonikot és ha elmegyek valahova, akkor korrektort használok. Persze jó pár megoldás van még a bőröd ápolására, csak ki kell kísérletezni, Neked milyen a bőrtípusod.

Öltözködés: Nem baj, ha nem követed a divatot, így is lehetsz egy igazi egyéniség. Ezernyi stílus van manapság divatban, de teremthetsz sajátot is. Csak arra az egyre kell figyelni, hogy mikor reggel felöltözöl, ne úgy nézz ki, mint Harisnyás Pippi, vagyis  a ruhák, amiket felveszel, harmonizáljanak egymással, ne csinálj nagy kontrasztot a színekkel és mintákkal. Pl. a pöttyös nem a lejobb választás kockással vagy csíkossal, inkább egy egyszínű ruhadarab illik hozzá.

 

 

Körmök és körömlakkok: Nos, ezen a témán nagyon megoszlanak a vélemények. Ki festve szereti, ki nem. Én nyáron szoktam kifesteni, vagy szünetben, mert a suliban elvileg nem lehet. Szerintem mindegyik szín szépen mutat a körmökön, ha igényesen van kifestve. Persze a halványabb színek is szépek, lehet, hogy neked épp azok jönnek be, lehet, hogy nem. Egy közvéleménykutatásban az derült ki, hogy a fiúk nem igazán szeretik, ha egy lánynak csúnya a körme, vagy ha műkörmöt visel.  Igazság szerint én is azoknak a táborát erősítem, akiknek nem tetszik a műköröm. Szerintem nem előnyös a hétköznapokban, meg amúgyis folyton fel kell töltetni, ha lenő. És hallottam már olyanról, akinek elsárgultak alatta az igazi körmei!!! (fúúúj) Szóval én nem ajánlom senkinek, hogy műkörmök alá rejtse egy szép körmeit, akkor sem, ha estleg nem szép. Inkább mindig ápolt legyen, akkor is ha ki van festve. Tehát elő a körömollóval, a körömreszelővel, és a körömkefével!!!

 

kedvenceim: